Nieuws

Geen Zwarte Pieten meer bij Sinterklaasintocht Wageningen

Bij de komende Sinterklaasintocht in Wageningen lopen alleen ‘roetveegpieten’ mee. In het afgelopen jaar liep er nog een aantal ‘Zwarte Pieten’ mee, maar de gemeente heeft samen met de SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen) Sinterklaas gevraagd om alleen roetveegpeiten mee te nemen naar Wageningen. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Bij de komende Sinterklaasintocht in Wageningen lopen alleen ‘roetveegpieten’ mee. In het afgelopen jaar liep er nog een aantal ‘Zwarte Pieten’ mee, maar de gemeente heeft samen met de SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen) Sinterklaas gevraagd om alleen roetveegpeiten mee te nemen naar Wageningen.
Burgemeester Geert van Rumund: Met respect voor alle partijen willen we in Wageningen gedurende een aantal jaren met elkaar wennen aan de Roetveegpiet. Ik denk dat dat gelukt is en hoop dat iedereen ook dit jaar weer kan genieten van dit geweldige kinderfeest.”
Robert Frijlink, binnenstadmanager: “we willen inspelen op de veranderingen in de maatschappij, maar hebben daarvoor wel een aantal jaren uitgetrokken. Veranderingen kosten immers tijd, maar ik verwacht met de nieuwe roetveegpiet traditie ook weer een prachtige intocht en echt kinderfeest te kunnen organiseren.”