Nieuws

Slim laadplein geopend door minister

Joost Reus, wethouder in Culemborg belast met onder andere energiezaken, is maar wat trots  op het feit dat er in zijn woonplaats maandagochtend een "slimme laadplein"is geopend in de ecowijk Lanxmeer. Dit liet de wethouder weten op Facebook. Het laadplein is een van de eerste in Nederland en daarom kwam Minister Stientje van Veldhoven naar Culemborg om het plein te openen.
CULEMBORG - Joost Reus, wethouder in Culemborg belast met onder andere energiezaken, is maar wat trots  op het feit dat er in zijn woonplaats maandagochtend een "slimme laadplein"is geopend in de ecowijk Lanxmeer. Dit liet de wethouder weten op Facebook. Het laadplein is een van de eerste in Nederland en daarom kwam Minister Stientje van Veldhoven naar Culemborg om het plein te openen.
Het laadstation zorgt ervoor dat elektrische auto's worden opgeladen via zonne-energie of andere bron, maar kunnen ook ingezet worden om weer electriciteit terug te leveren aan het net mocht dat nodig zijn. Zo kunt u als klant korting krijgen  op het laden van uw voertuig of er zelfs geld aan verdienen.
Het laadplein is een initiatief van Vrijstad Energie, een coöperatie van inwoners uit Culemborg. Het streven is om zoveel mogelijk energie te besparen en zoveel mogelijk energie lokaal en duurzaam op te wekken. 
Foto: gemeente Culemborg