Nieuws

Nijmegenaren mogen oplossingen voor coronacrisis bedenken

De eerste Nijmeegse online hackathon Nimma Hacks gaat op 11 juli van start. In 24 uur bedenken teams creatieve oplossingen voor drie sectoren die hard geraakt zijn door de coronacrisis. © gemeente Nijmegen
NIJMEGEN - De eerste Nijmeegse online hackathon Nimma Hacks gaat op 11 juli van start. In 24 uur bedenken teams creatieve oplossingen voor drie sectoren die hard geraakt zijn door de coronacrisis.
De coronacrisis dwingt veel ondernemers om anders te denken over hun bedrijfsvoering. En over de toekomst van hun bedrijf, wanneer de coronamaatregelen weer versoepeld worden. De gemeente wil hieraan bijdragen met de nieuwe online hackathon Nimma Hacks.

Hard getroffen sectoren

Experts uit verschillende branches presenteren bij de start van de hackathon hulpvragen uit sectoren die hard geraakt zijn door de crisis: Horeca, Cultuur & Entertainment en Logistiek & Duurzaamheid. Maximaal 30 teams (10 per sector) gaan deze vraagstukken in 24 uur creatief en innovatief oplossen.
De prijzen, per sector 3000 euro, zijn bedoeld als startbudget om van het idee een businessplan voor een Nijmeegse onderneming te maken.

'Opgesloten'

In een hackathon worden teams meestal voor een lange tijd met elkaar in een ruimte 'opgesloten' om oplossingen te bedenken voor actuele vraagstukken. Bij Nimma Hacks is dat online, 24 uur lang. Teams krijgen de mogelijkheid om kennis op te doen, te brainstormen, hulp in te schakelen van experts en pitches uit te werken om de jury te overtuigen.
Teams bestaan uit maximaal 4 personen. Zij kunnen zich inschrijven voor een van drie thema's. Iedereen die in Nijmegen woont en werkt kan meedoen (denk aan collega's, studenten, vriendengroepen of ondernemerscollectieven).
Het evenement loopt van zaterdag 11 juli 2020 10.00 uur tot zondag 12 juli 10.00 uur. Inschrijven kan tot 3 juli.