Nieuws

WSDV strandt in halve finale

WSDV is er niet in geslaagd de internationale PC Best Cup onlline in de rijk gevulde prijzenkast bij te zetten. De Wageningse topdamclub strandde in de halve finale waar landskampioen Hijken DTC net iets sterker bleek.
WAGENINGEN - WSDV is er niet in geslaagd de internationale PC Best Cup onlline in de rijk gevulde prijzenkast bij te zetten. De Wageningse topdamclub strandde in de halve finale waar landskampioen Hijken DTC net iets sterker bleek.
Pikant detail: de combinatieve overwinning van oud-wereldkampioen Roel Boomstra op oud-vice-wereldkampioen Jan Groenendijk gaf de doorslag. De overige partijen eindigden, zowel in de eerste als in de tweede ronde, tegen de vier grootmeesters van Hijken in remise. Wereldtopper Alexander Schwarzman kreeg Wouter Sipma niet op de knieën, Johan Sterrenburg ging twee keer gelijk op met Aleksej Domchev en jeugdwereldkampioen Machiel Weistra hield keurig de sterke Iwan Trofimov in bedwang. 
WSDV had zich in de voorronde als zesde geplaatst voor achtste finales waarin via een dubbele confrontaties door middel van het playoff-systeem verder werd gespeeld.
Daarin ging het tegen Hoogeveen aanvankelijk van een leien dakje. Het werd 7-1 in de eerste ontmoeting door overwinningen van Groenendijk, Schwarzman en Rik Keurentjes alsmede een remise van Marcel Monteba. In de tweede ronde ging het minder:4-4 door een zege van JG Superstar, remises van Schwarzman en Monteba en een kloknederlaag van Keurentjes,. In de kwart finale werd Tilburg met twee keer 5-3 aan de kant gezet.  Zowel Jan Groenendijk als Alexander Schwarzman won beide partijen terwijl Johan Sterrenburg juist twee keer verloor. Machiel Weistra kwam tot twee remises.