Instellingen

Grote brand in hooischuur langs A15 in Kapel Avezaath

De brandweer was maandagochtend uren druk met een grote brand in een hooischuur in Kapel Avezaath (gemeente Tiel). Toen het vuur eenmaal onder de controle was, moest er nog enkele uren worden nageblust. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
KAPEL AVEZAATH - De brandweer was maandagochtend uren druk met een grote brand in een hooischuur in Kapel Avezaath (gemeente Tiel). Toen het vuur eenmaal onder de controle was, moest er nog enkele uren worden nageblust.
De brand werd rond 03.00 uur ontdekt in een schuur op de Bergakker, vlak langs de A15. Er werd al snel opgeschaald naar een grote brand en korpsen uit de wijde omgeving schoten te hulp. Om het vuur te bestrijden werd onder meer water uit de Linge gepompt.

Paarden in veiligheid gebracht

Bij de brand zijn zover bekend geen gewonden gevallen. Wel is een aantal paarden uit een naastgelegen schuur gehaald en naar een andere locatie gebracht.
De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid riep mensen die last hadden van rook of stank op om ramen en deuren te sluiten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
De Provincialeweg (N834) tussen Berakker en de Zoelensestraat in de richting van Tiel was urenlang afgesloten, maar is inmiddels vrijgegeven. De snelweg bleef gewoon open.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!