Nieuws

Straten blank door hevig noodweer in de Achterhoek

GROENLO - De hevige regenval heeft zondagmiddag straten doen onderlopen. In Groenlo haalden inwoners zelfs een kano uit de schuur om over de straat te varen.
Vooral in Groenlo en omgeving is zondag zeer veel regen gevallen. Hulpdiensten kregen in de middag meerdere meldingen van wateroverlast, onder meer vanaf de Notenboomstraat en de Winterswijkseweg. Ook in Winterswijk moest de brandweer in actie komen.
Het KNMI heeft tot 20.00 uur code geel afgekondigd in Gelderland vanwege 'onweersbuien met veel neerslag in korte tijd'.
Beelden van de kano in Groenlo. De tekst gaat eronder verder:

Oproep aan inwoners

De gemeente Oost Gelre, waar Groenlo onder valt, doet een oproep aan inwoners om foto's en filmpjes van wateroverlast op te sturen. De gemeente wil zo in beeld krijgen waar en op welk tijdstip er overlast is ontstaan door de regenval van zondag.

Droogte in Achterhoek

De regen komt op een goed moment voor boeren en het waterschap op een goed moment. De regio kampt al langere tijd met droogte. Het neerslagtekort is in het eerste half jaar van 2020 al flink opgelopen.
De regenval van dit weekend maakt daar, ondanks de enorme hoeveelheid, voorlopig nog geen einde aan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!