Nieuws

Duizend actievoerders bij Black Lives Matter-demonstratie in Wageningen

WAGENINGEN - In navolging van steden als Arnhem en Nijmegen is er zondag ook een Black Lives Matter-demonstratie in Wageningen gehouden. Er kwamen ruim duizend mensen op af. De demonstraties zijn een reactie op de dood van de Amerikaan George Floyd.
Bekijk hier de beelden. De tekst gaat daaronder verder. 
Honderden actievoerders bij Black Lives Matter-demonstratie in Wageningen
Er was aanvankelijk plek voor 500 mensen op de locatie waar gedemonstreerd wordt. Op het veld waren 500 witte stippen gespoten om voldoende afstand te houden. De organisatie meldde rond 16.45 uur dat er zo'n duizend mensen op de demonstratie zijn afgekomen. Om hen een plekje te geven zijn er honderden extra rode stippen op de grond gespoten.

Mensen steunen

'Ik wil mijn mening delen, want ik vind het niet kunnen wat er niet in Amerika gebeurt. Zo wil ik de mensen steunen, door hier te zijn', vertelt een 16-jarige jongen, die ondanks het slechte weer aanwezig was.
'Nederland is geen Amerika, maar ook hier komt racisme voor. Ik merk dat zelf ook. Laatst vergat ik iets te scannen in een supermarkt en riepen mensen: houd die zwarte man tegen', vertelt de jongen.

Politiegeweld

Over heel de wereld is afgelopen weken veelvuldig geprotesteerd tegen racisme. Aanleiding was de dood van George Floyd, de zwarte man die in Amerika omkwam door politiegeweld.
Bij de demonstratie in Nijmegen werden twee mensen aangehouden.
Verslaggever Hans de Herdt was bij de demonstratie in Wageningen en deed verslag op Radio Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!