Nieuws

'Moederbedrijf Blokker wil HEMA overnemen van miljardair Boekhoorn'

HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn uit Bennekom.
Blokker-moederbedrijf Mirage Retail Group wil warenhuisconcern HEMA overnemen van eigenaar Marcel Boekhoorn uit Bennekom. Topman Michiel Witteveen van Mirage zegt dat zondag in De Telegraaf. 'We hebben afgelopen donderdag een bod uitgebracht bij de schuldeisers.' © ANP
BENNEKOM - Blokker-moederbedrijf Mirage Retail Group wil warenhuisconcern HEMA overnemen van eigenaar Marcel Boekhoorn uit Bennekom. Topman Michiel Witteveen van Mirage zegt dat zondag in De Telegraaf. 'We hebben afgelopen donderdag een bod uitgebracht bij de schuldeisers.'
Volgens de krant wil Witteveen de schuld van HEMA verkleinen van de huidige 880 miljoen euro tot 400-500 miljoen euro. Dat moet gebeuren door het wegstrepen van schulden en nieuwe investeringen.
'Het is de bedoeling dat iedereen inlevert en dan zijn we ook bereid om zelf geld in te brengen om van HEMA weer een gezond bedrijf te maken.' Precieze bedragen noemt Witteveen niet. 

Boekhoorn onderhandelt met schuldeisers

Door de coronacrisis komt er minder geld bij HEMA binnen, maar de schulden moeten wel worden betaald. Maandag moet een aflossing van ruim 50 miljoen euro gedaan worden. Lukt dat niet, dan raakt eigenaar Boekhoorn de controle over de winkelketen kwijt.
De miljardair uit Bennekom is aan het onderhandelen met de schuldeisers. Het merendeel van de schulden is echter opgekocht door hedgefondsen, die niet bereid lijken te zijn schulden weg te strepen zonder zelf de zeggenschap te krijgen over HEMA.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!