Nieuws

LIVEBLOG | Alles over het coronavirus van 13 juni

Zorgmedewerkers moeten speciale pakken aan om bewoners te verzorgen.
Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus, in Gelderland en wat verder belangrijk is om te weten voor jou. © ANP
Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus, in Gelderland en wat verder belangrijk is om te weten voor jou.

zaterdag 13 juni

22:12 - Luikse Markt in Elst ook afgelast

De Luikse Markt in Elst, die gepland stond op 13 september, gaat niet door. De organisatie, carnavalsvereniging Zet 'm Op, heeft daartoe besloten 'in verband met alle coronamaatregelen en onzekerheid daaromheen'.
'Wij vinden uw en onze gezondheid het belangrijkste', schrijft de organisatie.

17:15 - Weer iets meer coronapatiënten op de intensive care

Het aantal patiënten dat op de intensive care (ic) ligt is toegenomen met 4. In totaal liggen er nu 77. 'Maar de ontwikkeling van de afgelopen 24 uur geeft geen reden tot zorg', zo stelt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.
Foto: ANP

16:14 - De GGD's hebben al 100.000 tests afgenomen

De GGD's in Nederland hebben al 100.000 coronatests afgenomen sinds 1 juni. Op dat moment kon iedereen bellen voor een test.

15:09 - Onaf coronavaccin eind 2020 in Nederland

Het nog te testen coronavaccin dat Nederland wil kopen moet eind 2020 in Nederland zijn, zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Er zouden honderdduizenden doses naar ons land komen.

14:03 - Eén Gelderse coronadode, twee ziekenhuisopnames

De afgelopen 24 uur is er één Gelderse coronadode gemeld aan het RIVM. Daardoor staat het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus nu op 676. Het aantal ziekenhuisopnames is met twee toegenomen tot 1508. Het aantal besmettingen staat nu op 6.405.

12:57 - Niet iedereen staat te springen om een coronavaccin

De wereld wacht met spanning op een vaccin, maar niet iedereen zou zich inenten tegen het coronavirus. Anna Reitsma uit Westervoort bijvoorbeeld 'volgt liever haar gevoel'. Waarom prikt de één wel en de ander niet? Lees het hier.

12:34 - Mini-kunstwerkjes bieden troost

In Nunspeet hebben ze iets unieks bedacht. Daar kunnen inwoners mini-kunstwerkjes naar iemand laten sturen. Gratis en voor niets.

09:50 - RIVM: ruimte voor verdere versoepeling coronaregels bijna op

De ruimte om maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verder te versoepelen, is bijna op. Dat zegt Jacco Wallinga van gezondheidsinstituut RIVM tegen de NOS. 'De maatregelen zijn een voor een versoepeld, en de ruimte wordt gewoon steeds kleiner.'
De afgelopen dagen klonk uit diverse sectoren de wens om de regels verder te versoepelen. Mensen vinden het steeds lastiger om anderhalve meter afstand te houden, concluderen het RIVM en de GGD na een gezamenlijke enquête.