Nieuws

Grote brand verwoest kippenschuur in Barneveld

Bij een boerenbedrijf aan de Donkervoorterweg in Barneveld heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed in een kippenschuur. © Persbureau Heitink
BARNEVELD - Bij een boerenbedrijf aan de Donkervoorterweg in Barneveld heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed in een kippenschuur.
Hoeveel kippen er in de stal waren is niet bekend, maar een paar honderd zouden de uitslaande brand hebben overleefd.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden kan de schuur van zeker 90 meter lang, bestaande uit vijf aan elkaar verbonden stallen, als verloren worden beschouwd. Vier van de vijf ruimtes zijn grotendeels verwoest.
Bekijk de beelden van de brand. De tekst gaat eronder verder.
Grote brand verwoest kippenschuur in Barneveld

Kapotte hoogwerker

De brandweer was met groot materieel uitgerukt. Een hoogwerker die was opgeroepen vanuit Amersfoort bleek ter plekke kapot te zijn. Vanuit Ede is een nieuwe hoogwerker gekomen.
Het vuur is inmiddels onder controle. De brandweer verwacht nog wel even bezig te zijn met nablussen. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. Er is geen asbest vrijgekomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!