Nieuws

Fruitcorso timmert flink aan de weg ondanks afblazen 60e editie

Het Fruitcorso is al druk bezig met de editie van volgend jaar. In 2021 moet de 60e editie door de straten van Tiel rijden. De Stichting 4-Stromenland moet nog wel wat hobbels voor die tijd nemen, maar het corso is wel springlevend.
TIEL - Het Fruitcorso is al druk bezig met de editie van volgend jaar. In 2021 moet de 60e editie door de straten van Tiel rijden. De Stichting 4-Stromenland moet nog wel wat hobbels voor die tijd nemen, maar het corso is wel springlevend.
Zo heeft de jeugdwagen van Passewaaij een nieuwe bouwplaats voor de jaarlijkse creatie gevonden in het gebouw van de reddingsbrigade in Tiel-West. Dankzij een lening van 80.000 euro van de gemeente is dit mogelijk gemaakt. Daarmee is de toekomst van deze vereniging veiliggesteld.
Daarnaast komt Maurik voor het eerst met een jeugdwagen. Daarvoor zijn de nodige financiën gevonden. Ook in Opheusden onderzoekt men de mogelijkheid om mee te gaan doen aan het 60e Fruitcorso. Vanuit de laanboomsector is dit initiatief geopperd. Naast Echteld zou dan Opheusden de tweede plaats van de gemeente Neder-Betuwe zijn die aan het corso meedoet.
De deelname van de nieuwe initiatieven geven invulling aan de ambitie van Stichting 4-Stromenland om meer regionale uitstraling te geven aan het jaarlijks terugkerend evenement in Tiel.