Nieuws

Het is druk langs het water, maar iedereen ligt keurig in zijn eigen cirkel

In een cirkel recreëren.
Mooi weer en zomerse temperaturen. Vrijdag was al een prachtige dag en zaterdag wordt het nog warmer. Geen wonder dat veel mensen verkoeling gaan zoeken. Maar kan dat wel met de anderhalvemeterregel in ons achterhoofd? Bij het Eiland van Maurik heeft recreatieschap Uiterwaarde de oplossing gevonden: cirkels in het gras. © Omroep Gelderland
MAURIK - Mooi weer en zomerse temperaturen. Vrijdag was al een prachtige dag en zaterdag wordt het nog warmer. Geen wonder dat veel mensen verkoeling gaan zoeken. Maar kan dat wel met de anderhalvemeterregel in ons achterhoofd? Bij het Eiland van Maurik heeft recreatieschap Uiterwaarde de oplossing gevonden: cirkels in het gras.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Het is druk langs het water, maar iedereen ligt keurig in zijn eigen cirkel
'Als je van bovenaf kijkt, is het een vreemd gezicht', zo stelt een van de bezoekers. Maar duidelijk is wel dat iedereen zich aan de regels houdt op het Eiland van Maurik. 'Het is een beetje gek om in zo'n cirkel te liggen, maar wel echt goed. Nu kunnen we hier gewoon liggen, anders kon dat niet', zo reageert een groepje meiden.
Zelfs hele families nemen plaats in de cirkels. 'We zijn al eens weggestuurd bij de Rijn. Dat wilden we niet nog een keer. Vandaar dat we ons er aan houden', zo zegt een jongen uit een van de families.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!