Nieuws

Vrachtwagen met elektronica leeggehaald langs A50, één verdachte ontkomt

Vrachtwagen met elektronica leeggehaald langs A50.
Er zijn twee mannen aangehouden voor het leeghalen van een vrachtwagenoplegger met elektronica langs de A50 bij Arnhem, in de nacht van donderdag op vrijdag. Zij werden op heterdaad betrapt. Een derde man wist te ontkomen. © ANP (archief
ARNHEM - Er zijn twee mannen aangehouden voor het leeghalen van een vrachtwagenoplegger met elektronica langs de A50 bij Arnhem, in de nacht van donderdag op vrijdag. Zij werden op heterdaad betrapt. Een derde man wist te ontkomen.
De aangehouden verdachten zijn een 26-jarige man uit Eindhoven en een 36 jaar oude Colombiaan, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Rond 2.40 uur zag de politie een verdachte situatie bij verzorgingsplaats De Slenk. De mannen waren dozen elektronica naar hun voertuig aan het verplaatsen.
Twee mannen renden weg, waarvan er één later werd aangehouden. De man die bij de vrachtwagen bleef staan, is direct aangehouden.

Gesignaleerd voor eerder misdrijf

De Colombiaan stond gesignaleerd vanwege een eerder misdrijf, waarvoor hij verplicht dna moest afstaan.
In het voertuig van de verdachten, welke was voorzien van vermoedelijk gestolen kentekenplaten, stonden rond de dertig dozen elektronica. Ook naast de oplegger stond nog een 'grote hoeveelheid' dozen, meldt de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!