Nieuws

Ruziënde ziekenhuizen in Achterhoek hebben nieuwe baas

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
Jeltje Schraverus wordt tijdelijk bestuursvoorzitter bij de ziekenhuisgroep Santiz. Die ontstond in 2017 na een fusie van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Sinds het samengaan is het erg onrustig binnen de organisatie. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Jeltje Schraverus wordt tijdelijk bestuursvoorzitter bij de ziekenhuisgroep Santiz. Die ontstond in 2017 na een fusie van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Sinds het samengaan is het erg onrustig binnen de organisatie.
Schraverus moet onder meer uitzoeken hoe de twee ziekenhuizen weer uit elkaar gehaald kunnen worden. Ontvlechting, wordt dat genoemd. Schraverus werkte eerder bij het Flevoziekenhuis in Almere en het Waterlandziekenhuis in Purmerend.
Ze is overigens niet de eerste keus. De beoogde opvolger van de al snel weer vertrokken Rolf de Folter besloot echter zelf onlangs te bedanken voor de eer als gevolg van alle onrust die met name in de oostelijke Achterhoek is ontstaan.

Onder toezicht

De bestuurders van Santiz ruziën al tijden met elkaar. Dit gaat vooral over de gevolgen van de fusie voor de zorg op de twee vestigingen. In een half jaar tijd stapten twee voorgangers van Schraverus op.
Sinds een paar weken staat de ziekenhuisgroep onder toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De inspectie kijkt zeker een halfjaar over de schouders van Santiz mee om het ‘herstel van goed bestuur van dichtbij te volgen’.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!