Nieuws

Burgemeester van Barneveld kondigt vertrek aan

Asje van Dijk, burgemeester van Barneveld.
Burgemeester Asje van Dijk (65) van Barneveld legt aan het einde van dit jaar zijn functie neer. Hij heeft donderdagavond de fractievoorzitters in de gemeenteraad geïnformeerd. © archief Omroep Gelderland
BARNEVELD - Burgemeester Asje van Dijk (65) van Barneveld legt aan het einde van dit jaar zijn functie neer. Hij heeft donderdagavond de fractievoorzitters in de gemeenteraad geïnformeerd.
Van Dijk (CDA) is sinds december 2011 eerste burger van Barneveld. 'Dit jaar ben ik 65 geworden', licht hij toe. 'De vraag komt dan een keer op tafel hoe verder om te gaan met mijn werkzame leven.'
Hij wil meer vrije tijd. 'Het ambt van burgemeester vereist dat je altijd beschikbaar moet zijn. Daarom heb ik de conclusie getrokken mijn ambt te gaan beëindigen.'

Echte burgervader

Van Dijk is geboren in Twente en opgeleid als politicoloog. Hij zat kort voor het CDA in de Tweede Kamer en was acht jaar lang gedeputeerde in de provincie. In 2017 tekenende hij bij voor een tweede termijn van zes jaar.
Hij staat in Barneveld bekend als een echte burgervader. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Koos van der Tang, laat weten verrast te zijn door het besluit van Van Dijk. Hij noemt hem 'een enthousiast bestuurder, iemand met oog, oor en hart voor de samenleving'.
Het aangekondigde vertrekt betekent dat de gemeente op zoek moet naar een opvolger. Een van de eerste stappen is volgens Van der Tang dat er contact wordt gelegd met John Berends, de Commissaris van de Koning.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!