Nieuws

Trajectcontrole op N-weg: hardrijders tussen Brummen en Eerbeek kunnen boete verwachten

Wie op de N787 tussen Brummen en Eerbeek te hard rijdt kan vanaf 17 juni een boete verwachten. De trajectcontrole die al enige tijd geleden is geïnstalleerd wordt dan actief. © Pixabay
BRUMMEN - Wie op de N787 tussen Brummen en Eerbeek te hard rijdt kan vanaf 17 juni een boete verwachten. De trajectcontrole die al enige tijd geleden is geïnstalleerd wordt dan actief.
De camera's voor de trajectcontrole hangen er al bijna een jaar, maar omdat het ontwikkelen van de software langer duurde dan voorzien werkten ze nog niet. De trajectcontrole moet de weg - waar een maximumsnelheid van 80 km per uur geldt - veiliger maken. 

Landelijke proef

In totaal zijn er op twintig N-wegen in ons land trajectcontroles geplaatst. 'Op de N414 bij Bunschoten is eind februari de eerste van deze systemen gaan handhaven. Nu komt daar de N787 bij', laat het Openbaar Ministerie weten. Het gaat om N-wegen waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.
In Gelderland komt er naast Brummen en Eerbeek een trajectcontrole op de Pleijroute (N325) bij Arnhem. Maar voorlopig staat deze nog uit. 'Er zijn hier meer problemen met de software, dus dat kan nog iets langer duren', liet het Openbaar Ministerie eerder weten.