Nieuws

Maanden na de piek: zeker vijf Gelderse ic's coronavrij

St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.
Een klein moment van vreugde bij zeker vijf Gelderse ziekenhuizen. Zowel bij het St Jansdal in Harderwijk als bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, Ziekenhuis Rivierenland in Tiel, de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen en het SKB in Winterswijk liggen geen coronapatiënten meer op de ic. Bij twee ziekenhuizen werd donderdag de laatste patiënt van de ic overgeplaatst. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Een klein moment van vreugde bij zeker vijf Gelderse ziekenhuizen. Zowel bij het St Jansdal in Harderwijk als bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, Ziekenhuis Rivierenland in Tiel, de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen en het SKB in Winterswijk liggen geen coronapatiënten meer op de ic. Bij twee ziekenhuizen werd donderdag de laatste patiënt van de ic overgeplaatst.
Bij het St Jansdal hebben ze de laatste weken veel last gehad van coronabesmettingen bij personeel en patiënten. Daardoor werden bezoekregelingen aangepast en meerdere maatregelen genomen. Donderdag werd de laatste coronapatiënt overgeplaatst.
Datzelfde geldt voor het Slingeland Ziekenhuis.

In Nijmegen nog meerdere patiënten op ic

Bij de Nijmeegse ziekenhuizen, zowel het Radboudumc als het CWZ, liggen allebei nog vier patiënten op de intensive care.
Bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem liggen er nog twee op de ic. 'Maar het blijft een momentopname. We houden ons nog steeds aan de coronamaatregelen', zo meldt een woordvoerster. Bij ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede ligt nog één patiënt op de ic.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!