Nieuws

Basisschool De Leeuw naar locatie Het Hof in Lichtenvoorde

De locatie van Het Hof.
Leerlingen van basisschool De Leeuw in Lichtenvoorde krijgen vanaf komend schooljaar les op één locatie. Het schoolbestuur heeft besloten per september naar de locatie van Het Hof te gaan. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Leerlingen van basisschool De Leeuw in Lichtenvoorde krijgen vanaf komend schooljaar les op één locatie. Het schoolbestuur heeft besloten per september naar de locatie van Het Hof te gaan.
Basisscholen Het Hof en De Regenboog gingen vorig jaar samen verder als samenwerkingsschool De Leeuw. Dit schooljaar werd het onderwijs nog op twee locaties gegeven, maar vanaf september verhuizen alle leerlingen naar de locatie aan Het Hof.

Veilige oversteekplaats

De gemeente Oost Gelre geeft aan dat de samenvoeging vraagt om aanpassingen aan de nabijgelegen Richterslaan om een veilige oversteekplaats te creëren. Het college heeft de raad voorgesteld om hiervoor 75.000 euro beschikbaar te stellen.
Het betrekken van Het Hof betekent dat het pand van voormalige basisschool De Regenboog vrij komt. Oost Gelre laat weten kansen te zien voor de omliggende wijk het Hooiland. 'Binnenkort gaan we met de wijkvereniging om tafel', aldus de gemeente. 'Inwoners kunnen hun ideeën nu al delen met wijkvereniging Het Hooiland.'