Nieuws

Ruim 40 auto's bekrast in Ede, dader krijgt jaar cel

EDE - Een 30-jarige man is woensdag veroordeeld tot een jaar celstraf voor het bekrassen van meer dan veertig auto's in Ede. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 10.000 euro betalen aan 16 gedupeerden.
De man uit Veenendaal beschadigde de auto's tussen maart en augustus vorig jaar. Volgens de rechtbank had de Veenendaler bovendien een op een granaat lijkend voorwerp in zijn bezit. 

Psychische problematiek

Omdat er sprake is van psychische problematiek legt de rechter de celstraf deels voorwaardelijk op, namelijk 54 dagen. De veroordeelde moet zich verplicht laten behandelen en begeleiden. Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van 3 jaar.

Poging doodslag

De man werd ook verdacht van poging tot doodslag door op een man in te rijden. Het slachtoffer zou net op tijd hebben kunnen wegspringen. De rechtbank oordeelt dat dit niet kan worden bewezen omdat niet duidelijk is waar de auto en het slachtoffer zich precies bevonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!