Nieuws

Onder geheimhouding worden Statenleden geïnformeerd over Keolis

De Gelderse Statenzaal.
De Gelderse Statenleden worden onder geheimhouding geïnformeerd over de onrechtmatigheden bij Keolis. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Gelderse Statenleden worden onder geheimhouding geïnformeerd over de onrechtmatigheden bij Keolis.
Keolis ligt onder vuur vanwege onrechtmatigheden in de aanbesteding voor de Veluwe, Overijssel en Flevoland. Die aanbesteding is 900 miljoen euro waard.
Onlangs werd bekend dat bij het opgestelde contract met een Chinese busbouwer geheime clausules waren opgenomen. Volgens Follow the Money gaat het om de contracten voor de elektrische bussen. 
Inmiddels verstrekte Keolis stukken aan de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. Statenleden kunnen zich onder geheimhouding laten informeren en kunnen stukken inzien. 'De financiële belangen van de provincies wegen op dit moment zwaarder dan openbaarmaking van deze documenten', valt te lezen in een Statenbrief.

Geduld

De provincie Gelderland roept Statenleden 'met klem' op om geduld te bewaren. De provincie zegt te weinig informatie te hebben om een oordeel te kunnen veel over bijvoorbeeld het intrekken van de concessie. Die gaat eind van dit jaar in.