Nieuws

Hoe afstandsmoeder Trudy uit Epe tevergeefs vocht voor haar zoon

OOSTERBEEK - Ongehuwde moeders die in de jaren ‘60 en ‘70 voor hun eigen kind wilden zorgen, werden soms tegengewerkt door de Raad voor de Kinderbescherming. Een van hen is Trudy Scheele-Gertsen uit Epe, die nu een rechtszaak voorbereidt tegen de staat.
Lees haar verhaal door op de foto hieronder te klikken. 
Tussen 1956 en 1984 deden naar schatting tussen de 13.000 en 20.000 ongehuwde moeders afstand van hun kind. In theorie konden zij nog terugkomen op dat besluit. Maar in praktijk werd dit niet wenselijk geacht en soms zelfs bewust tegengehouden. 
Zoals bij Trudy Scheele-Gertsen, die versneld uit de voogdij werd gezet toen de Raad voor de Kinderbescherming hoorde dat ze trouwplannen had en zelf voor haar kind wilde zorgen.

Serie verhalen Adoptie en Afstand: wat kunt u verwachten?

Omroep Gelderland deed in samenwerking met Trouw onderzoek naar adopties en afstand tussen 1956 en 1984. Waarom we dit deden? Dat leest u hier. Komende week zijn alle verhalen te lezen op: www.omroepgelderland.nl/adoptie en www.trouw.nl/adoptie
Wilt u reageren? Mail dan uw verhaal naar jterpstra@gld.nl 
Wilt u niet langer wachten? Luister dan naar de podcast die dagblad Trouw maakte met de journalisten achter dit onderzoek.