Nieuws

Man uit Nunspeet die Andrew in coma trapte krijgt 4 jaar cel

Een 43-jarige man uit Nunspeet is dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel voor poging tot doodslag op de destijds 25-jarige plaatsgenoot Andrew Jagersma. Die liep daarbij ernstige verwondingen op en raakte in coma. © News United / Stefan Verkerk
ZUTPHEN - Een 43-jarige man uit Nunspeet is dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel voor poging tot doodslag op de destijds 25-jarige plaatsgenoot Andrew Jagersma. Die liep daarbij ernstige verwondingen op en raakte in coma.
De man ging op 23 december 2019 in zijn woonplaats met het slachtoffer op visite bij een vriend. Ze kregen ruzie. De dader viel Andrew twee keer aan en mishandelde hem zeer ernstig.

Twee kopstoten

Zo deelde de man twee kopstoten uit, sloeg het slachtoffer meerdere keren en duwde hem. Toen Andrew op de grond viel, schopte de man hem hard in het gezicht.
De 43-jarige man liet hem bewusteloos achter, keerde terug en vroeg aan omstanders of het slachtoffer al dood was. Hij trapte hem vervolgens nog een keer tegen het hoofd.

'Helemaal kapot getrapt'

Marcel Jagersma, de vader van het slachtoffer, vertelde eerder dat zijn zoon op bezoek was bij een kennis toen er ruzie uitbrak. 'Hij is helemaal kapot getrapt en ze hebben hem daarna gewoon buiten laten liggen.' Andrew liep een schedelbreuk op en raakte onderkoeld doordat hij op straat lag. 
In januari van dit jaar werd Andrew ontslagen uit het ziekenhuis. Hij heeft nog veel last van de mishandeling, zei zijn vader toen. 'Zijn ogen zijn beschadigd, dus hij ziet heel slecht. En ook zijn kortetermijngeheugen is nog een probleem.'
De straf is gelijk aan de eis. De veroordeelde man moet naast de celstraf ruim 5800 euro schadevergoeding betalen aan Andrew.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!