Instellingen

Boeren niet blij met nieuw klimaatpark langs IJssel

Het klimaat in onze provincie is aan het veranderen. En daarom legt Natuurmonumenten een klimaatpark aan in de Uiterwaarden van de IJssel. © Omroep Gelderland

VELP - Het klimaat in onze provincie is aan het veranderen. En daarom legt Natuurmonumenten een klimaatpark aan in de Uiterwaarden van de IJssel.

Het park is om af te koelen wanneer het in de stad te warm is. Ook kan is er ruimte voor de rivier, wanneer er teveel ruimte is. Echter zijn de boeren er wat minder blij mee. 

Tekst gaat verder onder de video: 

Boeren niet blij met nieuw klimaatpark langs IJssel - BuitenGewoon

Het nieuwe klimaatpark strekt zich uit van Westervoort naar Rheden. De boeren moeten inschikken. De in hun ogen kostbare landbouwgrond krijgt een nieuwe bestemming. Denk aan overstromingsvlakten of een nevengeul. Ook komen er struinpaden voor wandelaars en er is meer ruimte voor de natuur. 'En dat betekent dat wij veel grond kwijtraken', beklemtoont boer Bert Lubbers in het Omroep Gelderland-programma BuitenGewoon.

Meer ruimte nodig voor biologisch

De boer raakt zijn grond kwijt. 'Als we richting het biologische willen hebben we meer ruimte nodig. Dus dan moeten we niet dit soort plannen maken zou dat kunnen. Nu niet. Biodiversiteit kan prima in samenspraak met boeren.'

Bekijk de hele uitzending van BuitenGewoon:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!