Nieuws

40 meter hoge zendmast komt er toch, ondanks veel protest

40 meter hoge zendmast komt er toch, ondanks veel protest.
De vergunning voor het plaatsen van een bijna 40 meter hoge zendmast op de Needse Berg blijft in stand. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland bepaald. Omwonenden maakten bezwaar tegen de komst van de mast omdat het de Needse Berg zou verpesten. © Omroep Gelderland
NEEDE - De vergunning voor het plaatsen van een bijna 40 meter hoge zendmast op de Needse Berg blijft in stand. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland bepaald. Omwonenden maakten bezwaar tegen de komst van de mast omdat het de Needse Berg zou verpesten.
Volgens de gemeente zijn de mensen die een bezwaar hebben aangetekend geen belanghebbenden.
KPN heeft, na bezwaren uit de buurt, gekeken naar andere locaties. Maar volgens het telefoniebedrijf hadden die opties onvoldoende dekking en daarom werd een vergunning ingediend voor de locatie op de Needse Berg (Brummelweg).
Twee omwonenden maakten bezwaar, maar volgens de gemeente zijn die bezwaarmakers geen belanghebbenden en dus kan de mast geplaatst worden. Omwonenden zijn heel erg teleurgesteld in de gemeente. 'We kunnen niets meer doen om de komst van de mast tegen te houden', zegt buurtbewoner Ronald Tijink.
KPN is al sinds 2015 bezig met de dekking van haar netwerk in Berkelland. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!