Nieuws

Café in Ermelo dicht na nieuwe overtreding van coronaregels

Een horecagelegenheid in Ermelo moet dicht.
Café Texsaloon in Ermelo moet de komende twee weken dichtblijven. De horecazaak aan de Stationsstraat heeft zich volgens de gemeente niet aan de coronaregels gehouden. © Pixabay
ERMELO - Café Texsaloon in Ermelo moet de komende twee weken dichtblijven. De horecazaak aan de Stationsstraat heeft zich volgens de gemeente niet aan de coronaregels gehouden.
Handhavers zagen afgelopen zaterdag ‘dat er meerdere mensen aan de bar en achter gokautomaten zaten die geen onderlinge afstand van 1,5 meter in acht namen’, meldt de gemeente. Na overleg tussen de voorzitter van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en de burgemeester van Ermelo is besloten het bedrijf op slot te gooien.

Eerder een boete

Op 28 maart werd de noodverordening ook al overtreden, meldt de gemeente. Leidinggevenden en medewerkers zouden toen samen wat hebben gedronken, terwijl de horeca vanwege de coronacrisis nog helemaal niet open mocht zijn. Voor die overtreding werd al een boete uitgeschreven.
De gemeente wilde niet zeggen om welke zaak het gaat, maar uit het zogenoemde aanwijsbesluit van de Veiligheidsregio blijkt dat het de Texsaloon is.

Niet alleen in Ermelo

Verder meldt de Veiligheidsregio dat in Apeldoorn ook tijdelijk twee zaken dicht moesten vanwege het overtreden van de regels. Bij de cafés Touche en Oranjebar zou er ondanks een waarschuwing niet genoeg afstand zijn gehouden op het terras. Deze zaken moesten tussen 3 en 8 juni dichtblijven.
In Arnhem moesten vorige week ook al twee cafés op slot omdat de coronaregels niet werden nageleefd. Volgens burgemeester Ahmed Marcouch ging het in deze zaken 'bij herhaling goed mis'.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!