Nieuws

Wat vind jij: Rutte is een prima premier

10 jaar Mark Rutte als premier, wat vind jij?
Mark Rutte won 10 jaar geleden de verkiezingen met de VVD. Hij overleefde verschillende politieke stormen. We zijn benieuwd naar jouw mening; hoe doet Rutte het? © ANP
ARNHEM - Mark Rutte won 10 jaar geleden de verkiezingen met de VVD. Hij overleefde verschillende politieke stormen. We zijn benieuwd naar jouw mening; hoe doet Rutte het?
'Verkiezingsbeloftes werden gebroken, integriteitskwesties speelden op en maar liefst acht VVD-bewindspersonen sneuvelden voortijdig. Toch wist de partij bij elke nieuwe stembusgang de concurrentie achter zich te houden', zo schrijft de Telegraaf, die vandaag stilstaat bij 10 jaar Rutte.
De krant staat stil bij enkele bepalende momenten in de carrière van Mark Rutte. Zo stapt in 2012 de PVV uit de coalitie en dat betekent de val van het kabinet, dus nieuwe verkiezingen.
In de zomer van 2014 wordt MH17 neergehaald. Honderden Nederlanders komen daarbij om het leven. Rutte belooft dan dat hij zich er persoonlijk voor zal inzetten dat de daders worden opgespoord en gestraft. Hij oogst met deze inzet veel lof. 
Volgend jaar zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Uit peilingen blijkt dat veel kiezers de rol van premier Rutte in de coronacrisis waarderen. Of dat zo blijft tot aan de verkiezingen in maart is de vraag.
Hoe vind jij dat Rutte het doet? Laat het ons weten en stem!
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!