Nieuws

Roep om meer en snellere treinen tussen Nederland en Duitsland

Een ICE-trein.
Vijf provincies, waaronder Gelderland, vinden dat er meer en snellere treinen moeten gaan rijden tussen Nederland en Duitsland. Ze hebben daarom een brandbrief gestuurd naar staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en haar Duitse collega. Dat meldt De Telegraaf. © PxHere
ARNHEM - Vijf provincies, waaronder Gelderland, vinden dat er meer en snellere treinen moeten gaan rijden tussen Nederland en Duitsland. Ze hebben daarom een brandbrief gestuurd naar staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en haar Duitse collega. Dat meldt De Telegraaf.
Nu zijn er nog te hoge drempels om reizigers te verleiden de auto en het vliegtuig te laten staan, zeggen de provincies. Daarom manen ze de twee bestuurders tot actie. 'Er is nu een internationale aanpak nodig in beide landen om knelpunten op korte termijn weg te werken. Tot nu toe zijn het alleen woorden, maar er gebeurt niks', benadrukt een woordvoerder van gedeputeerde Floor Vermeulen van Zuid-Holland.

'Auto en vliegtuig hebben het nakijken'

De belangen zijn groot. Volgens de NS reizen jaarlijks zo'n drie miljoen mensen per trein over de grens tussen Nederland en Duitsland. Dat aantal zou met betere verbindingen op termijn verdubbeld kunnen worden.
Ter vergelijking: de NS verkoopt naar Brussel elk jaar 800.000 kaartjes, naar Parijs 500.000 en naar Berlijn slechts 100.000. 'Dat laatste aantal kan met substantieel kortere reistijd vervijfvoudigd worden. Auto en vliegtuig hebben dan het nakijken', aldus de woordvoerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!