Nieuws

Gehandicapten en ouderen komen langzaam uit isolement

ZEVENAAR - Maandenlang stonden ze noodgedwongen aan de kant, maar vanaf vandaag gingen ze weer de weg op: de busjes van het plusvervoer in Doesburg en de Liemers. In aangepaste vorm weliswaar, maar voor ouderen en minder validen is het eindelijk weer eens een kans om op pad te gaan.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Gehandicapten en ouderen komen langzaam uit isolement
Tijdens de piek van de coronacrisis maakten de mensen van de Plusbus - zoals de vervoerder voluit heet - van de nood een deugd. De busjes werden grondig gereinigd. Voorzitter Theo van Leeuwen is blij dat ze weer kunnen gaan rijden. 'Heel fijn om weer van waarde te kunnen zijn voor de mensen die de afgelopen tijd echt nergens meer konden komen en vaak maar alleen zaten.'
Dat de Plusbusjes maandag weer gaan rijden, betekent nog niet dat ze op volle sterkte opereren. 'We beginnen langzaam, ook omdat de dagbestedingen langzaam worden opgestart.' Daarnaast gelden er maatregelen in de bus. Zo worden er maximaal twee personen vervoerd, tegenover zes in het pre-coronatijdperk. 'We zullen dus vaker heen en weer rijden, dat is niet anders', aldus Van leeuwen.
Ook moet iedereen een mondkapje dragen, net zoals dat in het reguliere openbaar vervoer verplicht is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!