Nieuws

34 medewerkers van Betuwse fruitbedrijven hebben corona

Zo'n een op de tien medewerkers van de fruitbedrijven Fruitmasters in Geldermalsen en Vogelaar-Vredehof in Enspijk zijn positief getest op corona. Volgens de GGD zijn in totaal 306 mensen getest, 34 mensen bleken het virus te hebben. © ANP
GELDERMALSEN - Zo'n een op de tien medewerkers van de fruitbedrijven Fruitmasters in Geldermalsen en Vogelaar-Vredehof in Enspijk zijn positief getest op corona. Volgens de GGD zijn in totaal 306 mensen getest, 34 mensen bleken het virus te hebben.
Bij Fruitmasters zijn 202 medewerkers getest en bij Vogelaar-Vredehof 104. Bij het bedrijf in Enspijk zijn niet alleen medewerkers getest, maar ook mensen de geregeld op het bedrijf komen, omdat ze bijvoorbeeld chauffeur zijn. 
De GGD Gelderland-Zuid meldt dat alle positief geteste mensen direct in isolatie zijn gegaan. Hun huisgenoten moeten in quarantaine. Ook onderzoekt de GGD met wie de mensen met corona contact hebben gehad. 

Geen ernstig zieken

De GGD deed de tests omdat vorige week bij enkele medewerkers van de bedrijven corona was vastgesteld. De coronagevallen veroorzaakten onrust, hoewel er volgens de bedrijfsleiding van Vogelaar-Vredehof niemand ernstige klachten heeft. De impact op de medewerkers en hun families is echter groot. Ook Fruitmasters meldde eerder dat de klachten die de medewerkers met corona niet ernstig zijn.
De oorzaak van de besmettingen is mogelijk te vinden in kantoorruimtes in beide bedrijven, waar mensen na elkaar gewerkt hebben. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!