Nieuws

Zaak mishandelde 'campingjongen' Winterswijk voor gerechtshof

Het gerechtshof in Arnhem gaat vandaag verder met de behandeling van het hoger beroep tegen de ouders van het kind dat in 2017 werd mishandeld op een camping in Winterswijk. Het Duitse jongetje - destijds 8 jaar oud - werd verwaarloosd en onder meer opgesloten in een kist. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem gaat vandaag verder met de behandeling van het hoger beroep tegen de ouders van het kind dat in 2017 werd mishandeld op een camping in Winterswijk. Het Duitse jongetje - destijds 8 jaar oud - werd verwaarloosd en onder meer opgesloten in een kist.
Het jongetje werd in juli 2017 in alle vroegte ontdekt toen hij de koelkast van een ander gezin op de camping plunderde. Hij was naakt, zag er sterk vermagerd uit en zat onder de striemen en zweren. Het kind leek 5 jaar in plaats van 8.

Beschimmeld brood

De jongen vertelde de politie dat hij regelmatig in een kist moest en dat hij alleen 's morgens te eten kreeg. Dan gaven zijn ouders hem droog brood, soms beschimmeld. Volgens één van zijn zusjes werd haar broer door hun ouders als 'een zwijn' behandeld.
De vader en moeder zeiden dat de jongen regelmatig 'onhandelbaar' was, maar ontkenden de zware mishandelingen. Het stel zou vanuit Duitsland naar Nederland zijn 'gevlucht' omdat de moeder daar nog een straf moest uitzitten voor de mishandeling van haar oudste zoon. 

Drie jaar cel

De rechtbank veroordeelde beide ouders eerder tot drie jaar cel voor mishandeling, verwaarlozing en vrijheidsberoving. Het Openbaar Ministerie en de vrouw gingen tegen die uitspraak in hoger beroep.
Vandaag gaat het hoger beroep verder. De zaak wordt nog niet inhoudelijke behandeld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!