Nieuws

NEC brengt collectief loonoffer vanwege de coronacrisis

De spelers, staf, directie en het kantoorpersoneel van NEC leveren collectief salaris in vanwege de coronacrisis. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De spelers, staf, directie en het kantoorpersoneel van NEC leveren collectief salaris in vanwege de coronacrisis.
Daarmee committeert de club zich aan het maatregelenpakket in het betaald voetbal. Aanvankelijk gold dit alleen voor de spelers en de staf, maar het voltallige kantoorpersoneel heeft zich solidair verklaard en levert ook in.
Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik is het gemiddelde salaris bij de spelers van NEC 2700 euro per maand. Daarom heeft hij extra respect voor het besluit van de selectie om in het belang van de club toch mee te doen aan het collectieve loonoffer. 
'We moeten behoorlijk op onze liquide middelen interen. Daarnaast houden we op dit moment rekening met een teruggang van twintig tot veertig procent in onze begroting', aldus Van Schaik. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!