Nieuws

Wat vind jij: Het is goed dat we kunnen demonstreren tegen racisme in Gelderland

Na demonstraties in Amsterdam, Groningen en Rotterdam, wordt er nu ook in Gelderland gedemonstreerd tegen racisme. Aanleiding hiervoor is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Wat vind jij, is het goed dat we kunnen demonstreren in deze tijd? © ANP
Na demonstraties in Amsterdam, Groningen en Rotterdam, wordt er nu ook in Gelderland gedemonstreerd tegen racisme. Aanleiding hiervoor is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Wat vind jij, is het goed dat we kunnen demonstreren in deze tijd?
Gisteravond verzamelden honderden demonstranten zich op De Markt in Arnhem, vanavond komt een groep in Nijmegen bij elkaar om zich te verzetten tegen discriminatie. 
De zwarte Amerikaan George Floyd werd vorige week maandag met geweld gedood door een witte politieagent. Daarop reageerden Amerikaanse burgers met anti-racismedemonstraties, die nu ook naar Nederland zijn overgewaaid.
Maar door de coronacrisis die nog altijd speelt, vragen velen zich af of het wel handig is om met zo veel mensen bijeen te komen. Ondanks dat men mondkapjes draagt en ondanks dat er wordt geprobeerd anderhalve meter afstand te houden.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!