Nieuws

Theo Janssen brouwt eigen 'Dikke Prins': 'Dit wordt mijn favoriete biertje'

Theo Janssen brouwt zijn eigen bier.
Dat Theo Janssen van bier houdt is bekend. maar wat is zijn favoriete biertje? 'Dat wordt nu gebrouwen, dus dat kunnen jullie over een tijdje proeven', zo vertelt het Vitesse-icoon donderdag. Janssen brouwt namelijk nu het biertje 'Dikke Prins' dat naar hem is vernoemd. © Joris Kok
ARNHEM - Dat Theo Janssen van bier houdt is bekend. maar wat is zijn favoriete biertje? 'Dat wordt nu gebrouwen, dus dat kunnen jullie over een tijdje proeven', zo vertelt het Vitesse-icoon donderdag. Janssen brouwt namelijk nu het biertje 'Dikke Prins' dat naar hem is vernoemd.
Het biertje wordt gemaakt samen met de Arnhemse brouwerij Durs. 'Bij dat bedrijf had ik al eens een keer wat biertjes besteld en toen ben ik in contact gekomen met ze. Daarna is de vraag gekomen om een keer iets samen te doen en dat is vrij snel geregeld.'
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Theo Janssen brouwt eigen 'Dikke Prins': 'Dit wordt mijn favoriete biertje'
Dus donderdag stond Janssen in de brouwerij om het biertje zelf te brouwen. 'Het wordt een sterk blondje. Een wat zwaarder biertje. Daar houd ik wel van.' De Dikke Prins is overigens de bijnaam die de oud-international kreeg van Arnhemmer Marcel van Roosmalen, die een boek over hem schreef.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!