Nieuws

Maximaal 750 demonstranten tegen racisme welkom in Nijmegen

Het protest in Rotterdam.
In het Goffertpark in Nijmegen wordt vrijdagmiddag gedemonstreerd tegen racisme zijn. Er mogen niet meer dan 750 mensen komen, zo laat een woordvoerder van burgemeester Hubert Bruls weten. © ANP
NIJMEGEN - In het Goffertpark in Nijmegen wordt vrijdagmiddag gedemonstreerd tegen racisme zijn. Er mogen niet meer dan 750 mensen komen, zo laat een woordvoerder van burgemeester Hubert Bruls weten.
De gemeente heeft afspraken gemaakt met de actiegroep Nijmegen tegen Racisme, die de demonstratie organiseert. Ook moeten de demonstranten zich houden aan de coronamaatregelen. Er zouden zowel mondeling als schriftelijk afspraken gemaakt zijn met de organisatie. 
De organisatie heeft de gemeente laten weten dat ze tussen de 100 en 300 mensen verwacht. 'We gaan er gewoon van uit dat het goed gaat. Er is handhaving om te controleren en als het uit de hand dreigt te lopen, dan grijpen we in', aldus de woordvoerder van Bruls.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!