Nieuws

KIJK TERUG | Honderden protesteren in Arnhem tegen politiegeweld en racisme

ARNHEM - Honderden demonstranten zijn donderdagmiddag naar de Markt in Arnhem gekomen om actie te voeren tegen racisme en politiegeweld. Het protest verliep rustig. De actievoerders droegen vrijwel allemaal een mondkapje en hielden 1,5 meter afstand van elkaar.
Bij de start van de demonstratie, rond 17.00 uur, stonden er zo'n 50 betogers op het plein voor het provinciehuis. Dat aantal liep al snel op. De demonstranten luisterden naar toespraken van diverse sprekers. Op de Markt waren maximaal 500 demonstranten toegestaan.
Omroep Gelderland zond de demonstratie live uit. Kijk de beelden terug. De tekst gaat door onder de video.
Op de Markt waren stippen aangebracht die anderhalve meter afstand aangaven. 'De organisatie staat overal met hesjes om plekken aan te wijzen en de veiligheid te waarborgen. Ook is het verplicht om een mondkapje te dragen als je komt. Heeft iemand die niet op, moeten we diegene wegsturen', vertelde Tony Ranny, een van de organisatoren, eerder op de dag.
Tekst gaat verder onder de foto.
Honderden demonstranten zijn donderdagmiddag naar de Markt in Arnhem gekomen om actie te voeren tegen racisme en politiegeweld. Het protest verliep rustig. De actievoerders droegen vrijwel allemaal een mondkapje en hielden 1,5 meter afstand van elkaar. © Omroep Gelderland

'Geen Amsterdamse toestanden'

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ging uit van een vreedzame bijeenkomst, maar liet via een woordvoerder weten te zullen ingrijpen als de betoging te massaal zou worden. Marcouch wilde niet dat er in Arnhem 'toestanden zouden ontstaan zoals op de Dam in Amsterdam'.
Vrijdag is er ook een demonstratie in het Goffertpark in Nijmegen. Maximaal 750 actievoerders zijn daar toegestaan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!