Nieuws

Wat vind jij: Het schooldiploma is net zoveel waard als andere jaren

Is een schooldiploma net zoveel waard als andere jaren?
Geen gala, geen eindexamenfeest en geen spannend telefoontje: door de coronacrisis is er geen traditionele afsluiting van het examenjaar. Om toch een moment te creëren, riep minister Slob 4 juni uit tot landelijke dag voor alle geslaagde scholieren. Wat vind jij, is het diploma van de geslaagden evenveel waard als andere jaren? © ANP
Geen gala, geen eindexamenfeest en geen spannend telefoontje: door de coronacrisis is er geen traditionele afsluiting van het examenjaar. Om toch een moment te creëren, riep minister Slob 4 juni uit tot landelijke dag voor alle geslaagde scholieren. Wat vind jij, is het diploma van de geslaagden evenveel waard als andere jaren?
Afhankelijk van de school hoorden sommige leerlingen al eerder dat ze geslaagd zijn, maar vandaag is het de bedoeling dat het einde van de middelbare schooltijd met alle leerlingen samen wordt gevierd.
Volgens minister Slob is het extra knap dat zij in deze tijd hun diploma hebben gehaald. Ze hoeven zich volgens hem dus geen zorgen te maken over de toekomst. 'Dit is een volwaardig diploma dat ook toegang geeft tot al het vervolgonderwijs.' De tot nu toe behaalde schoolresultaten zijn doorslaggevend geworden.
Voor de leerlingen die gezakt zijn, zijn er vanaf 4 juni zogenaamde 'resultaatverbeteringstoetsen'. Daarmee kunnen ze de resultaten van hun schoolexamens opkrikken. Ook leerlingen die al geslaagd zijn, kunnen dat doen.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!