Nieuws

Politieachtervolging eindigt in ongeluk bij Arnhem, verdachte gewond afgevoerd

De politie kon de verdachte klemrijden bij Arnhem.
Een automobilist die op de vlucht sloeg voor de politie heeft woensdagavond laat een ongeluk veroorzaakt op de A12 bij Arnhem. Hij botste met zijn auto op een voorligger, waarna de politie hem klem kon rijden tegen de vangrail. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - Een automobilist die op de vlucht sloeg voor de politie heeft woensdagavond laat een ongeluk veroorzaakt op de A12 bij Arnhem. Hij botste met zijn auto op een voorligger, waarna de politie hem klem kon rijden tegen de vangrail.
De 26-jarige verdachte kreeg een stopteken van agenten die hem met hoge snelheid over de snelweg zagen rijden. Om onbekende reden sloeg hij op de vlucht. Rond 22.45 uur raakte hij tussen knooppunt Grijsoord en Waterberg de macht over het stuur kwijt nadat hij op de voorligger was gebotst.

Met spoed naar het ziekenhuis

De verdachte raakte daarbij gewond. Er werd onder meer een traumahelikopter opgeroepen, maar hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is.
De vrouw die in de auto zat waar de verdachte tegenaan reed, kwam met de schrik vrij. Ook de agenten bleven ongedeerd.
De politie heeft tot diep in de nacht onderzoek gedaan, meldt een correspondent. Een tijd lang was één rijstrook afgesloten, maar inmiddels is de weg richting Duitsland weer vrij.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!