Nieuws

Vlammenzee verwoest groot monumentaal pand in Buurmalsen

Een monumentaal pand in Buurmalsen is in de nacht van woensdag op donderdag door brand verwoest. De hele bovenverdieping van de vrijstaande woonboerderij stond in lichterlaaie en het dak is ingestort. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
BUURMALSEN - Een monumentaal pand in Buurmalsen is in de nacht van woensdag op donderdag door brand verwoest. De hele bovenverdieping van de vrijstaande woonboerderij stond in lichterlaaie en het dak is ingestort.
De brand in het pand aan de Rijksstraatweg werd even voor 02.00 uur gemeld. De brandweer schaalde al snel op naar een zeer grote brand om het vuur onder controle te krijgen.
De afgelopen decennia werd het pand door een familie dubbel bewoond. Begin dit jaar werd de woning, met onder meer twaalf kamers, echter verkocht. Volgens een correspondent was de koper er nog niet ingetrokken.
Er zijn geen gewonden gevallen. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!