Nieuws

Jongeren vechten en steken vuurwerk af bij recreatieplas Bussloo, beheerder is het zat

Recreatieplas Bussloo afgelopen Pinksterweekend.
Het ging afgelopen weekend flink mis bij recreatieplas Bussloo. Er werd vuurwerk afgestoken, er was een vechtpartij en jongeren hielden onvoldoende afstand. Beheerder Leisurelands moest samen met de politie ingrijpen en is het gedrag van jongeren zat. © Omroep Gelderland
WILP - Het ging afgelopen weekend flink mis bij recreatieplas Bussloo. Er werd vuurwerk afgestoken, er was een vechtpartij en jongeren hielden onvoldoende afstand. Beheerder Leisurelands moest samen met de politie ingrijpen en is het gedrag van jongeren zat.
'Een bezoek aan Bussloo zou voor iedereen een ontspannen dagje uit moeten zijn en geen bedreiging van de volksgezondheid. Maar grote groepen jongeren kwamen afgelopen dagen in de buurt van de brug bij elkaar en hielden zich niet aan de regels. In de huidige situatie waarin de volksgezondheid ieders belang is, is dit gedrag onacceptabel', zo stelt Leisurelands.
De politie en boa's hebben afgelopen weekend opgetreden en om te voorkomen dat de regels vaker worden overtreden, hebben de politie, Leisurelands en de gemeente Voorst per direct een 'nultolerantiebeleid' ingesteld. Dat betekent dat er gelijk hard wordt opgetreden bij een overtreding.
Ook zullen overtreders een gebiedsverbod krijgen waardoor ze de hele zomer niet meer welkom zijn.

Verbod op lachgas en alcohol

Leisurelands stelt als regels dat lachgas verboden is op het terrein, dat alcohol rondom de brug verboden is en dat de regels rondom groepsvorming en  het houden van voldoende afstand worden strikt gehandhaafd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!