Nieuws

Vastgebonden hond in brandende zon blijkt goede daad

Lemmy aan de paal.
Hoe een hondenleven toch een mooi staartje kan krijgen. Als hij kon praten, kon hond Lemmy er alles over vertellen. Lemmy is de grijze mastiff die zondag werd gevonden aan een paal bij Alverna, onder de brandende zon. Het leidde tot woeste reacties op Facebook, maar het echte verhaal is dat Lemmy graag een ommetje maakt. © Facebook/Dierenambulance Maasland
WIJCHEN - Hoe een hondenleven toch een mooi staartje kan krijgen. Als hij kon praten, kon hond Lemmy er alles over vertellen. Lemmy is de grijze mastiff die zondag werd gevonden aan een paal bij Alverna, onder de brandende zon. Het leidde tot woeste reacties op Facebook, maar het echte verhaal is dat Lemmy graag een ommetje maakt.
Dierenambulance Maasland maakte in het pinksterweekend melding van de hond. Voorbijgangers troffen de viervoeter aan op de Gasthuisbergweg, moederziel alleen en vastgebonden aan een paal. Het regende op Facebook al snel venijn over dierenmishandeling.
Maar inmiddels is duidelijk dat éérdere voorbijgangers de hond hadden vastgebonden, omdat zij het dier zonder baas zagen ronddwalen. Uit vrees dat de hond onder een auto zou komen en in de hoop dat de eigenaar hem zo snel zou vinden, maakten zij hem aan de paal vast. Ze meldden hun goede daad alleen niet bij de politie of dierenambulance.

Eigenaar was op zoek

De mensen die het dier vervolgens zagen, dachten dat het ging om een achtergelaten hond en alarmeerden wél Dierenambulance Maasland. Medewerkers constateerden dat het dier is gechipt, maar konden de eigenaar niet 1-2-3 traceren. Waarom? Die was namelijk op zoek naar Lemmy, zijn grijze mastiff.
Uiteindelijk zijn hond en eigenaar vrolijk met elkaar herenigd. Lemmy is volgens de eigenaar een ondernemende hond die graag op eigen houtje aan de wandel gaat en altijd terugkeert. Behalve dus deze ene keer. Inmiddels ligt Lemmy weer waar hij hoort, namelijk thuis in zijn eigen mand.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!