Nieuws

De Graafschap-supporters eren overleden clubheld 'Kappertje'

De wandschildering bij De Vijverberg.
Supportersvereniging Brigata Tifosi van De Graafschap heeft een wandschildering op stadion de Vijverberg in Doetinchem gemaakt van de overleden clubheld Henk 'Kappertje' Overgoor. De familie van Overgoor onthulde de schildering dinsdagavond. © Brigata Tifosi
DOETINCHEM - Supportersvereniging Brigata Tifosi van De Graafschap heeft een wandschildering op stadion de Vijverberg in Doetinchem gemaakt van de overleden clubheld Henk 'Kappertje' Overgoor. De familie van Overgoor onthulde de schildering dinsdagavond.
De supporters maakten de wandschildering achter de Roodbergentribune van stadion De Vijverberg. Op de schildering staat de carrière van Overgoor centraal. Hij speelde tussen 1965 en 1980 in totaal 393 wedstrijden voor 'de Superboeren' en scoorde daarin 62 doelpunten.
Hij dankte zijn bijnaam omdat hij afkomstig was uit een kappersfamilie.

Nooit meer kauwgom

De linksback was vooral bekend door de wedstrijd op 7 oktober 1973 tegen Feyenoord. Overgoor maakte de 3-3, maar verslikte zich tijdens het juichen in een stuk kauwgom. Ploeggenoot Guus Hiddink zag dat en maakte daarna een overtreding, zodat Overgoor behandeld kan worden.
Hiddink sloeg hem hard op zijn rug, waarna hij de kauwgom en een deel van zijn gebit uitspuugde. 'Kappertje' speelde de wedstrijd door. Daarna speelde hij nooit meer een wedstrijd met kauwgom in zijn mond.
Henk Overgoor overleed op 23 april. De Gendringenaar werd 75 jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!