Nieuws

Wat vind jij: Ga jij op vakantie buiten Nederland?

Ga jij op vakantie buiten Nederland?
Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer naar de meeste Europese landen op vakantie. Dat besluit heeft het kabinet genomen. Het mag dus weer, maar gaan we het ook echt doen deze zomer? © ANP
Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer naar de meeste Europese landen op vakantie. Dat besluit heeft het kabinet genomen. Het mag dus weer, maar gaan we het ook echt doen deze zomer?
De landen in het Schengengebied gaan van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel. Dat betekent dat toeristische reizen en familiebezoeken weer kunnen. De quarantaineverplichting voor die landen vervalt, dus je hoeft als teruggekeerde toerist niet twee weken thuis te blijven.
Landen die deze zomer geen Nederlandse toeristen willen ontvangen, zoals Denemarken, of waar quarantainemaatregelen gelden, zoals het Verenigd Koninkrijk, blijven voorlopig op oranje staan. Ook voor Marokko en Turkije blijft code oranje gelden.
Begin mei bleek uit onderzoek van NBTC-NIPO Research, dat de vakantieplannen van Nederlanders massaal in de ijskast staan. De verwachting is dat vijf miljoen Nederlanders dit jaar hun lange zomervakantie overslaan. Van de 7,2 miljoen Nederlanders die nog wél vakantieplannen hebben, wil een kwart op vakantie in eigen land. 
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!