Nieuws

Het was vandaag de warmste dag van het jaar

Het was vandaag de warmste dag van het jaar.
Deze dinsdag gaat vooralsnog de boeken in als de warmste dag van het jaar. In de Bilt steeg de temperatuur tot 27,2 graden. In Gelderland tikte het kwik zelfs de 29 graden aan. © ANP
ARNHEM - Deze dinsdag gaat vooralsnog de boeken in als de warmste dag van het jaar. In de Bilt steeg de temperatuur tot 27,2 graden. In Gelderland tikte het kwik zelfs de 29 graden aan.
In Gelderland werd de temperatuur in de Bilt op meerdere plekken ruimschoots gehaald. De hoogste temperatuur in Gelderland gemeten was dinsdag 29,0 graden. 'Die hoge temperaturen in de middag betekent ook nog een lange warme avond', zegt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.
De temperatuur viel maandag al iets hoger uit dan voorspeld, omdat de sluierbewolking minder dik was dan gedacht. Dinsdag ging de wind ook nog eens grotendeels liggen, wat er voor heeft gezorgd dat het kwik flink kon stijgen. 

Nog maar zestien graden

De komende dagen slaat het weer om. Morgen in de loop van de dag draait de wind richting het westen en ligt de temperatuur in Gelderland tussen de 23 en 26 graden. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog.
Donderdag kunnen de temperaturen teruglopen tot wel 16 graden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!