Nieuws

Man (20) aangehouden na geruchtmakende vondst handgranaat Kerkdriel

De granaat in Kerkdriel.
Een 20-jarige man uit de regio Utrecht is vorige week opgepakt in verband met de vondst van een handgranaat op maandag 13 januari in Kerkdriel. Dat meldt de politie dinsdag. Een krantenbezorger vond de granaat bij een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat. Opsporing Verzocht toonde dinsdag beelden. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Een 20-jarige man uit de regio Utrecht is vorige week opgepakt in verband met de vondst van een handgranaat op maandag 13 januari in Kerkdriel. Dat meldt de politie dinsdag. Een krantenbezorger vond de granaat bij een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat. Opsporing Verzocht toonde dinsdag beelden.
In het complex woont ook burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel. De omgeving werd ontruimd, waarna de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de granaat onschadelijk maakte.

Gericht tegen andere bewoner

De politie begon een groot onderzoek. Daarbij kwam de 20-jarige als verdachte in beeld. De actie was volgens de politie vermoedelijk niet tegen de burgemeester gericht, maar wel tegen een andere bewoner van het complex. Snel na de vondst klonken al geluiden dat de granaat bedoeld was voor een fruithandelaar. 

Beelden in Opsporing Verzocht

Dinsdagavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Het televisieprogramma toonde beelden die laten zien hoe een mogelijke dader eerder al de ingang van het appartementencomplex verkende. Op latere beelden is te zien dat een dader het getal 99 op de gevel spuit en daarna de handgranaat richting de voordeur van het complex gooit. Omdat die persoon daarna meteen hard wegrent met zijn handen over zijn oren, denkt de politie dat het de bedoeling was dat de scherpe granaat ook echt afging.
Vermoedelijk waren er meer mensen bij betrokken, die volgens de politie mogelijk ook uit de omgeving van Utrecht komen. De daders vluchtten namelijk via de snelweg A2 richting Utrecht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!