Nieuws

Koning Willem-Alexander ineens op het terras in Apeldoorn

Koning Willem-Alexander op werkbezoek.
Koning Willem-Alexander verscheen vanmiddag ineens in het centrum van Apeldoorn. Tijdens een werkbezoek was hij in de binnenstad om zelf te bekijken hoe de anderhalvemeter-regels werken op de terrassen. © ANP
APELDOORN - Koning Willem-Alexander verscheen vanmiddag ineens in het centrum van Apeldoorn. Tijdens een werkbezoek was hij in de binnenstad om zelf te bekijken hoe de anderhalvemeter-regels werken op de terrassen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Koning Willem-Alexander ineens op het terras in Apeldoorn
De koning sprak daar met een horecaonderneemster over hoe het intakegesprek met klanten bij de horecazaken verloopt. 
Koning Willem-Alexander was in Apeldoorn wegens een bezoek aan het stadhuis. Hij wilde zien hoe de gemeente omgaat met de coronacrisis. Even na 13.00 uur arriveerde de koning op het Marktplein voor het stadhuis waar hij ontvangen werd door burgemeester Ton Heerts.

'Hoe gaat het thuiswerken?'

In het stadhuis werd hij bijgepraat door burgemeester Heerts over de aanpak van de Veiligheidsregio. Daarna sprak de koning op diverse plekken in het stadhuis met ambtenaren. Hij informeerde onder meer hoe het thuiswerken verloopt en of daarvoor op tijd voldoende middelen zoals laptops waren.
Daarna ging de koning om tafel een afvaardiging van de Apeldoornse gemeenteraad. De raadsleden schetsten hoe het vergaderen in tijden van corona verloopt.
Koning Willem-Alexander vroeg daarbij ook naar de persoonlijke situatie van de raadsleden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!