Nieuws

Verdachte tieners fatale flatbrand Arnhem deze maand voor rechter

De twee tieners die zijn aangehouden voor de fatale flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem op nieuwjaarsnacht, komen deze maand voor de rechter. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De twee tieners die zijn aangehouden voor de fatale flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem op nieuwjaarsnacht, komen deze maand voor de rechter.
Tijdens de jaarwisseling ontstond er brand in de hal van het appartementencomplex. Een 39-jarige vader en zijn 4-jarige zoon kwamen daarbij om het leven. Zijn vrouw en 8-jarige dochter belandden in het ziekenhuis. De oorzaak bleek later vuurwerk te zijn dat op een bank in de portiek was gelegd en aangestoken.
Voor de brand werden twee jongens van 12 en 13 jaar aangehouden. Enkele dagen later werden ze vrijgelaten. Zij worden nog wel verdacht van betrokkenheid bij brandstichting met de dood tot gevolg.

Rechtszaak achter gesloten deuren

Op 16 juni wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Dat zal achter gesloten deuren gebeuren. Dat betekent dat er geen pers en publiek welkom is. Dat is altijd het geval als het gaat om een zaak met minderjarige verdachten.
De rechtbank doet naar verwachting op 29 juni uitspraak.
Na de flatbrand maakten wij een documentaire, die kun je hier terugkijken:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!