Nieuws

Marcouch sluit twee kroegen in Arnhem vanwege niet naleven regels

Burgemeester Marcouch sloot maandagavond twee cafés in het centrum van Arnhem (foto ANP)
Burgmeester Marcouch van Arnhem heeft maandagmiddag in het centrum van de stad twee cafés laten sluiten. Het personeel verzuimde in te grijpen toen de klanten zich niet aan de corona regels hielden.
ARNHEM - Burgmeester Marcouch van Arnhem heeft maandagmiddag in het centrum van de stad twee cafés laten sluiten. Het personeel verzuimde in te grijpen toen de klanten zich niet aan de corona regels hielden.
Het gaat om de kroegen Murphy's Home en Feestbeesten die naast elkaar liggen in de Varkensstraat. Dat bevestigen twee etablissementen in het Arnhemse uitgaansgebied. Meerdere waarschuwingen aan het adres van de eigenaren van de cafés hielpen niet, waarop Marcouch besloot de zaken dicht te doen. Volgens ooggetuigen was er sprake van veel lawaai en liepen bezoekers van de kroegen buiten de polonaise. 
Ze zouden zich vanaf halverwege de middag langdurig niet aan de opgelegde regels hebben gehouden. 'Ik zag ineens heel veel handhavers en politie rond 20 uur richting de Varkensstraat gaan', vertelt de eigenaar van Restaurant Ark van Noach. Wijkagent Joyce Veenvliet van De Korenmarkt was ook aanwezig toen het mis ging. De sluiting verliep zonder grote incidenten. 
Het was maandag de eerste dag waarop de horeca weer open mocht en mensen met het mooie weer op de terrassen een drankje konden nuttigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!