Nieuws

Wat een topper! Annemiek van Vleuten fietst 400 kilometer op één dag

Annemiek van Vleuten fietst 400 kilometer op één dag.
Annemiek van Vleuten houdt van extreme uitdagingen. De wereldkampioen wielrennen uit Wageningen heeft vandaag (Tweede Pinksterdag) een tocht van 400 kilometer afgelegd. © Instagram Annemiek van Vleuten
WAGENINGEN - Annemiek van Vleuten houdt van extreme uitdagingen. De wereldkampioen wielrennen uit Wageningen heeft vandaag (Tweede Pinksterdag) een tocht van 400 kilometer afgelegd.
Ze reed 's ochtends om 07.30 uur weg uit Wageningen samen met drie vrienden, onder wie collega-wielrenner Jan-Willem van Schip. 'Gek plan, niet mijn idee', twitterde ze vlak voor het vertrek.
Om 14.00 uur was er 190 kilometer afgelegd. Rond half tien kwam het gezelschap weer aan op de eindbestemming. 
Afgelopen zaterdag was er een uitdaging voor wielrenners om 300 kilometer te rijden, maar dat vond de wereldkampioen blijkbaar te weinig.
Eerder baarde ze ook al opzien door mee te rijden op trainingskamp met de mannen van haar ploeg, tochten van vaak 200 kilometer door bergachtig terrein. Vrouwenkoersen gaan doorgaans over een afstand van ongeveer 120 kilometer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!