Nieuws

Yannieck (7) fietst 100 rondjes en haalt 2500 euro op voor NEC

Yannieck na een van zijn rondjes in Nijmegen.
De 7-jarige Yannieck heeft geld opgehaald voor NEC door honderd rondjes in Nijmegen te fietsen. De zoon van de bekende NEC-supporter Bleum hoopt dat zijn favoriete club dankzij zijn bijdrage de rekeningen weer kan betalen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De 7-jarige Yannieck heeft geld opgehaald voor NEC door honderd rondjes in Nijmegen te fietsen. De zoon van de bekende NEC-supporter Bleum hoopt dat zijn favoriete club dankzij zijn bijdrage de rekeningen weer kan betalen.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Yannieck (7) fietst 100 rondjes om zijn favoriete voetbalclub te helpen
Het idee voor de actie ontstond toen Yannieck – 'met de letters N, E en C in de naam' – in de krant las dat de Nijmeegse club veel geld kwijt is door de coronacrisis. 'Ze moeten iets betalen en ze hebben niet genoeg geld meer', vertelt hij.

58 kilometer op kleine fiets

Daarom besloot hij op eerste pinksterdag zijn fiets te pakken en honderd 'grote blokjes om' te maken. Daarbij liet hij zich sponsoren.
Yannieck stapte aan het eind van de ochtend op de fiets en was pas tegen 16.30 uur klaar, vertelt zijn vader. In totaal fietste hij 58 kilometer en haalde hij al 2500 euro op. Daarvan worden seizoenkaarten gekocht voor NEC-fans die het financieel moeilijk hebben. Namens de Nijmeegse voetbalclub werd hij bedankt door Bart van Rooij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!