Nieuws

Twintig winkels illegaal open in Elburg: 'Gezellig druk'

ELBURG - Winkeliers die op eerste pinksterdag tegen de regels in hun deuren hebben geopend in Elburg zien een 'gezellige drukte' in de straten. Er zijn zo'n twintig winkels open. Winkeliersvereniging Winkel Vesting Elburg (WVE) wil met de opening op zondag een statement maken richting de gemeenteraad. De gemeente heeft besloten vandaag niet te handhaven.
Een 'dreigement' van burgemeester Jan Nathan Rozendaal dat er boetes klaar zouden liggen sprak de burgemeester al eerder tegen. 'Dat heb ik absoluut niet gezegd.' Wel liet de eerste burger van Elburg weten ervan uit te gaan 'dat mensen zich aan de wet houden, en niet hun winkel openen.' 

'Geen keuze'

Dat laatste blijkt dus niet het geval. Meerdere winkels zijn geopend en er loopt winkelend publiek door de straten. Volgens de winkeliersvereniging heeft middenstand heeft geen keuze. 'Het water staat ons op dit moment aan de lippen', zei Joop Zwart namens de Winkel Vesting Elburg deze week.
De gemeente laat weten de kwestie dinsdag te bespreken. Een meerderheid van de gemeenteraad van Elburg houdt op dit moment de koopzondag nog tegen. Dat besluit heeft de WVE naast zich neergelegd, voor één keer. De winkels zijn open tussen 13.00 en 17.00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!